Aprila v pomladansko Planico na taijiquan!

Vdih in izdih, zavedanje telesa, os,  pogled, smer gibanja, drseči korak, gib, zamah, postanek, na vse ali nič… Že ustaljenemu programu seminarja v Planici, ki zajema prostoročno sestavo, sestavo z mečem oziroma sabljo ter potiskanje rok, smo sčasoma dodali družabne vložke, kot so: pohodništvo, modrovanje pod (riževim) klobukom ter igranje goja in šaha. Dvakrat smo izpeljali delavnico iz lokostrelstva. Vadili smo pod vodstvom mojstra Toneta in drugih mojstrov, ki so prišli na obisk iz prijateljskih slovenskih šol in celo iz Tajvana.

Letos bomo poskrbeli za dodatni popestritvi, in sicer bomo odkrivali pomen skrivnostnega predmeta in prisluhnili Tonetovi hudomušni pripovedi Tone tone. Ne smemo prezreti »predure«, ki bo izpeljana še pred uradnim začetkom seminarja in jo namenjamo ljubiteljem vadbe z dolgo palico. Dodatne ure treninga, ki smo jih poimenovali kar po predlagatelju Nikolaju v Nikolajeve urice, od zdaj naprej niso več namenjene le vadbi, ampak tudi predavanjem in druženju. Če bo vreme dopuščalo, se bomo sprehodili do Tamarja. Med potjo bomo opravljali »vadbene« postanke. Trening v pomladanski Planici, na soncu in svežem zraku je dobesedno neprecenljiv in kar vabi, da naredimo nekaj zase. »Nekaj zase« lahko poleg aktivnih udeležencev storijo tudi njihovi spremljevalci. Torej vabimo tudi vas dragi spremljevalci, da se nam pridružite. Sicer se boste lahko izognili naši vadbi, nikakor pa se ne boste mogli izogniti skupnemu druženju in zabavi.

 

Več nas bo, prijetneje bo!

Dodatna pojasnila in prijave: spletni obrazec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., klic na številko 041 698 856

(oglejte si video na FB Tone Ančnik)